Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

 

Θέμα : «Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό»

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από το πλήγμα του λαού  της Παλαιστίνης το 1948. Την επέτειο αυτή διάλεξε ο  πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ, να προχωρήσει  σε μια εμπρηστική κίνηση αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραηλινού κράτους και εγκαινιάζοντας στις 14/5 την νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην πόλη αυτή. Η απαράδεκτη ελαφρότητα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ  συνεχίζει να δημιουργεί μόνο προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία του Ισραηλινού Κράτους και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας με 49 νεκρούς  και σχεδόν 5.000 θύματα  του ισραηλινού στρατού κατά τις τελευταίες 6 εβδομάδες.

Οι Σιωνιστές του  Ισραήλ έχουν  μετατρέψει την Παλαιστίνη σε τεράστια φυλακή ενώ οργανώνουν  πογκρόμ, συλλήψεις, και εν ψυχρώ εκτελέσεις, με θύματα ακόμα και μικρά παιδιά. Κατεδαφίζει οικισμούς παλαιστίνιων, εκτοπίζει, απομυζά τη γη, και τους φυσικούς πόρους του Παλαιστινιακού λάου. Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών αποτελούσαν πιόνι του Ισραήλ σε πολιτικό- στρατιωτικό επίπεδο, ενώ σήμερα η χώρα μας συνεχίζει να αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο   του  άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ.

Ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται παραθέτοντας βαρύ φόρο αίματος για την λευτεριά. Αυτές τις ώρες ο Ισραηλινός στρατός εξαπολύει νέα δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη από το πρωί υπάρχουν πάνω από 40 νεκροί και χίλιοι τραυματίες. Από  αληθινά πυρά

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» καλεί:

  • Τη ΔΟΕ να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό
  • Την άσκηση διπλωματικών πιέσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με την παύση πολιτικοστρατιωτικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το ελληνικό κράτος με το Ισραήλ.
  • Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
  • Άμεση απελευθέρωση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των εκατοντάδων ανήλικων παλαιστίνιων

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                                     Σαντιμπαντάκη Ελένη

Copyright © 2018, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Εσωτερική Παραγωγή

Είσοδος

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;