Επιστολή στον ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ

 

 

 

 

 

Ημερομηνία: 20/9/2024

ΑΠ: 34

Προς:

–        Γ.Γ. υπουργείου παιδείας θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ Κατσαρό Ιωάννη

  • Σύλλογος Εκπ/κων
  • Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»
  • Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων
  • και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας
  • Ανδρέα Παπανδρέου
  • Τηλ. 6976970367
  • e-mail: myson@gmail.com  

 

 

 

Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κύριε Κατσαρέ Ιωάννη,

Για πέμπτη μέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών της Σητείας απέναντι στην συγχώνευση των σχολικών μονάδων  με απόφαση του Διευθυντή Εκπάιδευσης ΠΕ Λασιθίου. Επιφέρει αρνητικές εκπαιδευτικές επιπτώσεις η εφαρμογή της εγκυκλίου με οριζόντιο τρόπο χωρίς να εξεταστούν  οι ιδιαιτερότητες των τμημάτων τις γνωματεύσεις των μαθητών με εκπαιδευτικές αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης η άγνοια των τοπικών ιδιαιτεροτήτων της  πιο απομακρυσμένης πόλης στην Κρήτη από το Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ & ΔΕ Κρήτης εγείρει σοβαρά ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η περιοχή μας μένει με σοβαρή υποστελέχωση από ΕΕΠ , ΕΒΠ και νοσηλευτές σε δομές ειδικής και γενικής αγωγής , βάλλεται με υποβάθμιση σχολικών μονάδων τα τελευταία 2 χρόνια από τον συγκεκριμένο Διευθυντή ΠΕ Λασιθίου. Η στάση του απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς που επιχειρούν διάλογο είναι εριστική , ειρωνική και απαξιωτική γεγονός που δεν αρμόζει σε ένα επιτελικό όργανο της πολιτείας.

Γονείς και μαθητές θα συνεχίσουμε με την  αποχή των μαθητών από τις σχολικές μονάδες η οποία είναι σχεδόν καθολική όχι μόνο στις σχολικές μονάδες που έχουν υποστεί την υποβάθμιση, αλλά από όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Σητείας. Να σημειώσουμε ότι σε άλλες περιοχές της ΠΔΕ Κρήτης έγιναν διχοτομήσεις όπου αυτό ήταν απαραίτητο.  Στο πλευρό μας βρίσκονται όλο οι φορείς του Δήμου μας, ο Δήμος, η Περιφέρεια Κρήτης και όλη η κοινωνία. Ζητούμε καλύτερη  εκπαίδευση των μαθητών –παιδιών μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι να σταματήσει η εμμονική στάση της ΔΙΠΕ Λασιθίου απέναντι στην περιοχή μας.

Σας καλούμε λοιπόν να εξετάσετε την περίπτωση των σχολείων μας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου προς το όφελος των παιδιών- μαθητών μας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας « ο Μύσων»    &      Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σητείας

 

 

Copyright © 2018, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Εσωτερική Παραγωγή

Είσοδος

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;