Περικοπές και το παιχνίδι της κολοκυθιάς από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Λασιθίου

 

 

 

 

 

Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης  ΠΕ Λασιθίου, ο οποίος  διαλύει τα σχολεία του νομού, κάνοντας χρήση της  απαράδεκτης και παράνομης εγκυκλίου  του Υπουργείου Παιδείας. Με απόφασή του προχωρά σε οριζόντια συγχώνευση 14 τμημάτων σχολικών μονάδων, 6 εκ των οποίων βρίσκονται στην περιοχή της Σητείας.   Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών  ΠΕ Σητείας, «ο Μύσων»,  μαζί με την Ένωση Γονέων , τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της Σητείας και πλήθος γονέων, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Λασιθίου. Ο ίδιος αποποιήθηκε  των ευθυνών του, ισχυριζόμενος ότι πήγε το πρωί στο γραφείο και είδε συγχωνευμένα τα τμήματα στο σύστημα, ενώ επέμενε ότι αδυνατούσε να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια για να το διορθώσει. Μάλιστα όταν πιέστηκε από αγανακτισμένους γονείς μαθητών με εκπαιδευτικές αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες,  έκανε την αδιανόητη δήλωση : «Τα παιδιά σας πρέπει να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα».  Τέτοιες δηλώσεις δεν τιμούν κανένα άνθρωπο πόσο μάλλον έναν εκπαιδευτικό που παλιότερα ήταν σχολικός σύμβουλος .

Το παιχνίδι της κολοκυθιάς έπαιζαν μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ  & ΔΕ Κρήτης  τον οποίο καταγγέλλουμε για εμπαιγμό και συναυτουργία στο παιδαγωγικό  έγκλημα που επιτελείται. Ο ίδιος αφού ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του νομού  μας και αφού δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κατά περίπτωση τις τάξεις που συγχωνεύτηκαν, στην πράξη «έκοβε» όλες τις εισηγήσεις για διχοτομήσεις τμημάτων. Άραγε πως δικαιολογούν ότι οι  περισσότερες συγχωνεύσεις έγιναν στον Νομό Λασιθίου που έχει τα λιγότερα τμήματα; Θα μας δικαιολογήσουν πώς γίνεται στην Περιφέρεια Κρήτης να  ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά στις διχοτομήσεις τμημάτων;  Θα μας δικαιολογήσουν γιατί 39 μαθητές στο νομό εκ των οποίων οι 7 στη Σητεία που χρειάζονται νοσηλευτή δεν έχουν καλυφθεί;

Ο νόμος υπερισχύει των εγκυκλίων, όταν αυτές δεν είναι διευκρινιστικές, γι’ αυτό πρέπει να  γνωρίζουν   τον νόμο Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ A 136 – 03.08.2021),  το άρθρο 8, παρ. 9 του ΠΔ 79/2017 και την παρ. 1α του άρθρου 11 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17/Α/15-2-2017) που αναφέρονται στη διχοτόμηση τμημάτων, όταν υπάρχει αίθουσα και την  ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων σε περίπτωση εκπαιδευτικών αναπηριών. Άραγε δεν αναρωτήθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης γιατί γίνεται αλά καρτ εφαρμογή της εγκύκλιου  Φ.7/80483/Δ1/15-7-2024 (ΑΔΑ: 6ΚΞΦ46ΝΚΠΔ-8ΣΦ) που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας;

Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ Πιερακάκη Κ. καταδεικνύει το λάθος του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καθώς παρενέβη για να διχοτομηθούν τα συγχωνευμένα τμήματα «αδειάζοντας» με τον πιο περίτρανο τρόπο τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ  Σητείας, «ο Μύσων», στέκεται  δίπλα στον αγώνα των γονέων και καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Λασιθίου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης  να διχοτομήσει όλα τα τμήματα της Σητείας.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα από  8:30 π.μ. έως 11: 30 π.μ. και από 11:30 έως 13:30  για τους συναδέλφους που θέλουν να απέχουν στηρίζοντας τον αγώνα των γονέων.

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                         Ζαχαριάδου Αγγέλα

Copyright © 2018, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Εσωτερική Παραγωγή

Είσοδος

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;