Σχετικά με τα γεγονότα στις εκλογές του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής

 

 

Με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής επισημαίνουμε πως η δια ζώσης συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και γενικότερα η συμμετοχή στο μαζικό κίνημα είναι κυρίαρχη και αδιαπραγμάτευτη. Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσει κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί να ασκήσει το δημοκρατικό και συνδικαλιστικό του δικαίωμα χωρίς προεγγραφές ή δήλωση μέρες νωρίτερα από τις εκλογές. Σε αυτή την κατεύθυνση τα όποια ζητήματα προκύπτουν επιλύονται εντός των θεσμικών οργάνων του κλάδου και σύμφωνα με το καταστατικό.

Παράλληλα με την εκλογική διαδικασία σημειώθηκε ένταση στον χώρο, αρχικά, εξαιτίας της παρουσίας 2 εκλεγμένων συνδικαλιστικών στελεχών της ίδιας παράταξης (1 μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και 1 μέλος της ΕΔΟΘ) τα οποία βρέθηκαν, όπως αναφέρουν τα ίδια, λόγω αναφορών για αποκλεισμό συναδέλφων από τη δια ζώσης εκλογική διαδικασία επειδή δεν το είχαν δηλώσει εξ’ αρχής και η εφορευτική επιτροπή τους κατηύθυνε να ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Από μαρτυρίες ενημερωθήκαμε ότι μέλη της εφορευτικής επιτροπής και η διεύθυνση του σχολείου, κάλεσαν την αστυνομία μετά από έντονους “διαλόγους” για διασταύρωση στοιχείων των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ. Θεωρούμε αδιανόητη και απαράδεκτη τη διαχείριση αυτή καθώς και τα όσα διημείφθησαν στον χώρο διεξαγωγής των εκλογών από όλες τις πλευρές. Η λογική και πρακτική της καταστολής, του αυταρχισμού και του εκφοβισμού δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά και αποδεκτά, από οποιονδήποτε κι αν χρησιμοποιούνται, εντός του συνδικαλιστικού κινήματος και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η θωράκιση του κλάδου περνάει μέσα από τα συλλογικά μας όργανα στα οποία συμμετέχουν και οι οργανωμένες συνδικαλιστές παρατάξεις οι οποίες έχουν τη δική τους ευθύνη να τηρείται η συνδικαλιστική δεοντολογία καθώς και οι αποφάσεις του κλάδου. Στις περιπτώσεις που υπάρχει η οποιαδήποτε διαφωνία η λύση περνάει μέσα από το καταστατικό του Συλλόγου, τις αποφάσεις του κλάδου και τη συνδικαλιστική νομοθεσία και σε καμία περίπτωση μέσα από διαπληκτισμούς, χαρακτηρισμούς και καταφυγή στην αστυνομία.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                  Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                           Ζαχαριάδου Αγγέλα

Copyright © 2018, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Εσωτερική Παραγωγή

Είσοδος

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;