Απεργία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και κινητοποίηση στο Ηράκλειο, πλατεία Ελευθερίας  στις 11:00 π.μ.

 

  

 

Το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία τόσο της Παρασκευής 11/1/2019 όσο και της Δευτέρας 14/1/2019, ήταν από τα ψηλότερα στην Ελλάδα γεγονός που δείχνει την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη.  

Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας μιας και το προσοντολόγιο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αξιολόγηση που έρχεται και το επικείμενο κυνήγι προσόντων.

Η αναδίπλωση του Υπουργείου Παιδείας με τη μεταφορά  ψήφισης του νομοσχεδίου δείχνει ότι ο αγώνας μας αποδίδει.

Έπειτα από την κοινή απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με αυτό της ΟΛΜΕ για νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ο Συλλόγος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας  «ο Μύσων» αποφάσισε την  Πέμπτη 17/1/2019 να συμμετάσχει στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο στις 11:00 πμ. Προσυγκέντρωση στο Πάρκινγκ και αναχώρηση στις 09:00 πμ. Η μετακίνηση στο Ηράκλειο θα γίνει με ΙΧ αυτοκίνητα και ο Σύλλογος θα καλύψει το κόστος των καυσίμων με την παράδοση της απόδειξης στον ταμία.

Ζητάμε:

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με κριτήρια το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία

Κατάργηση του ν. 3848/2010

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών

Επαναφορά του δασκάλου του Ολοήμερου

Πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων

Δε θα επιτρέψουμε την απαξίωση του βασικού πτυχίου και της προϋπηρεσίας και δε θα μπούμε σε ένα ατέλειωτο κυνήγι τίτλων και «προσόντων».

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με μοναδικά κριτήρια το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                     Σαντιμπαντάκη Ελένη

Copyright © 2018, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Εσωτερική Παραγωγή

Είσοδος

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;