Θέμα « Σίτιση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Λέσχη Αξιωματικών Αεροπορίας στη Σητεία»

 

 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας  «ο Μύσων» επανερχόμενος στο ζήτημα σίτισης των αναπληρωτών , κρίνει θετικά την απόφαση σίτισης 1641 αναπληρωτών αλλά σε συνέχεια της επιστολής μας θεωρούμε ότι ο αριθμός των αναπληρωτών δεν θα πρέπει να έχει περιορισμό. Δεν έχουν τεθεί κριτήρια και δεν πρέπει να τεθούν. Η απόφαση να δεχτούν τις αιτήσεις όλων των αναπληρωτών θα έδινε λύση σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θέση μας είναι πως οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ζουν από το μισθό τους και μόνο. Οι περικοπές έως 40 % που έχουν γίνει τα τελευταία 8 χρόνια  πλήττουν  συναδέλφους με λιγότερα από 15 χρόνια προϋπηρεσία και αναπληρωτές οι οποίοι προσλαμβάνονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Με τη χρόνια αδιοριστία οι αναπληρωτές έχουν καταλήξει να αναπληρώνουν τον εαυτό τους καταθέτοντας τεράστια ψυχικά και οικονομικά αποθέματα στο καθεστώς κινητικότητας και εργασιακής ανασφάλειας που είναι εγκλωβισμένοι. Τεράστια ποσά σε διαμονή και μετακινήσεις επιβαρύνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό τους, αφού πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να μετακινηθούν , να παρουσιαστούν και να εγκατασταθούν σε νέο μέρος.

Καλούμε

 

  1.  Τη ΔΟΕ να παρέμβει προς το Υπουργείο αναφορικά με το σχετικό ζήτημα
  2. Το  Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης των συναδέλφων μας με:

 

  • καταβολή επιδόματος μετακίνησης το οποίο θα καταβάλλεται με την έλευσή τους στη Διεύθυνση που παρουσιάζονται.
  • Σε αυξήσεις των μισθών.
  • Σε επίδομα διαμονής- κατοικίας από την πρώτη μέρα παρουσίασής τους.
  • Αποζημίωση στους αναπληρωτές αλλά και στους μόνιμους για την μετακίνησή τους στις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες που καλούνται να υπηρετήσουν, διαφορετικά να παρέχεται στέγαση στις περιοχές που βρίσκονται τα σχολεία που υπηρετούν.

 

  • Επίδομα παραμεθορίου και δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων.

 

Οι προτάσεις αυτές είναι θέσεις που ψηφίστηκαν στην τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων».

 

Τέλος στη «βολική» λύση των αναπληρωτών.

 

Να γίνουν άμεσα ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.

 

Copyright © 2018, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Εσωτερική Παραγωγή

Είσοδος

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;